Korzystając z okazji - może by tak wrzucić forum CA spowrotem do działu tuning tylko jako podforum. Pomysł działu CA mi sie od początku nie podobał, ale jako że stało się jak sie stało i jest działem może by go wrzucić tam z powrotem? To tylko taka luźna propozycja.
Spryskiwacze świateł
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Diablo
Spryskiwacze świateł
Ceść. Mam problem ze spryskiwaczami leflektorów.
Byłem u elektryka i sprawdzał pompka zwarta na krótko działa i spryskiwacze leją jak trza.
Mam proźbe jeśli ktoś ma schemat tego ustrojstwa gdzie i który przekaźnik jest od tego psikacza to proszę o udostępnienie. Chyba że wiecie co to może być?
-
Re: Spryskiwacze świateł
Zamieszczone przez DiabloCeść. Mam problem ze spryskiwaczami leflektorów.
Byłem u elektryka i sprawdzał pompka zwarta na krótko działa i spryskiwacze leją jak trza.
Mam proźbe jeśli ktoś ma schemat tego ustrojstwa gdzie i który przekaźnik jest od tego psikacza to proszę o udostępnienie. Chyba że wiecie co to może być?
ale działało i przestało ? w czasie jazdy przytrzymujesz spryskiwacz szyb wystarczająco długo ? ten od lamp włącza się po ok. 2 sekundach. W razie czego może spiąć to na "półkrótko" z pompką do spryskiwacza szyb ? W sumie to niedaleko.
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Diablo
Poprostu nie załącza się na światłach po długim przytrzymaniu śpryskiwacza.
Szyby pryskają a światła nie. :evil:
Komentarz
-
Zamieszczone przez DiabloPoprostu nie załącza się na światłach po długim przytrzymaniu śpryskiwacza.
Szyby pryskają a światła nie. :evil:
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Diablo
Pompka jest dobra bo "na krótko" działa problem jest gdzieś między pompką a włącznikiem spryskiwaczy, może to przekaźnik ale który to?
Komentarz
-
a tak odsiweze lekko temat - ta sama przypadlosc - na szybe dziala , na swiatla nie. Pompka dziala po podaniu napiecia z aku - nie ma napiecia na kablu , bezpieczniki sprawdzone - sa OK. Czy wie moze ktos co jeszcze jest odpowiedzialne za spryskiwacz do swiatel???? bo cos ta zwłoke w działaniu musi powodowac - i pewnie to umarlo - tylko nie wiem co to i gdzie dziadostwa szukac
Komentarz
-
-
pod sam koniec twojego opisu piszesz o przerzutnikach czasowych - mozesz napisac cis wiecej - po prostu chcemy to tylko przywrocic do zycia tak jak w ori ale nie wiem co tym steruje i gdzie to znalesc
[ Dodano: Nie 08 Lip, 07 21:37 ]
albo w druga strone - zamiast wylacznika K dac stala mase a zasilanie z sprysku szyby wziasc?? - tylko jak zrobic opoznienie??
[ Dodano: Nie 08 Lip, 07 21:40 ]
a tak wogole czy jesli mnie pamiec nie myli dawales gdzies tutaj linki do twoich opracowan dotyczacych mini komputera z wykorzystaniem wyswietlacza z komorki??
Komentarz
-
-
W mojej Octavii nie było wogóle spryskiwaczy reflektorów, tak, że nie mogę powiedzieć jakie mogą być przyczyny niesprawności w fabrycznym układzie, bo go nie znam.
Układ z dwoma przerzutnikami czasowymi, działał podobnie do układu fabrycznego, ale był dość skomplikowany, i nie byłem zadowolony z niego właśnie ze względu na opóżnienie.
Trzeba było przytrzymać przez około 2sek. dżwignię żeby spryskać reflektory, a w między czasie została zabryzgana szyba itd.
Układ z oddzielnym przyciskiem ma same zalety, i moim zdaniem nie warto naprawiać zepsutego sterownika, tylko zrobić oddzielną instalację do przycisku. Jest to w końcu tylko jeden przewód.
"Uniwersalny sygnalizator" jest tu:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2Układ z dwoma przerzutnikami czasowymi, działał podobnie do układu fabrycznego, ale był dość skomplikowany, i nie byłem zadowolony z niego właśnie ze względu na opóżnienie.
Trzeba było przytrzymać przez około 2sek. dżwignię żeby spryskać reflektory, a w między czasie została zabryzgana szyba itd.
bo z zdolnosciami do elepstryki u mnie roznie - grube kabelki lubie ale w drobnice ops: zawsze nie lubilem sie bawic - sam koszt z tego co widze to jakies grosze wychodza.
[ Dodano: Nie 08 Lip, 07 22:34 ]
a tak wogole to szacunek za wytrawlosc w usprawnianiu autka
Komentarz
-
-
a ja mam takie pytanie w sprawie spryskiwaczy. w mojej octavi nie dziala spryskiwacz tylnej szyby. jak bylem u mechanika pwiedzial mi ze tam jest pompka przy zbiorniku ktora przelacza bieguowosc strumienia i raz kieruje plyn na przod a raz na tyl. Jak wypia przewod z pompy od tylu plyn nie lecial mimo slyszalnejj pracy pompy. powiedzial mi ze pompa jest do wymiany. czy jest cos co mozna zrobic zeby to potwierdzic :?: a moze wie ktos co moze byc przyczyna tego ze nie dziala :?:9/10 facetow woli kobiety z duzym biustem, ten 10 woli tych 9
Komentarz
-
Komentarz